Mouse İle Üzerine Geliniz

Mouse İle Üzerine Geliniz -----))--@

31 Ocak 2011 Pazartesi

Dua-2 ...

Elhamdülillahi rabbil âlemin. Vessalavatü vesselami âlâ rasulinâ muhammedin ve âlâ âlihi ve sahbihî ecmaîn. Ya rabbelâlemîn ve ya erhamerrâhimîn!
Bizleri iman ziyneti ile ziynetlendir! İnandığımız hakikatleri bilmeyi, bilgiden şuura ermeyi nasib et! İtikadımızı, niyetlerimizi, amellerimizi saf ve berrak kıl! İman ve amel zaafından, ihlâssızlık belasından bizleri koru!
Bizlere güzel rızklar ihsan ettiğin gibi, kafa ve gönül gıdaları da ihsan eyle! Yaratılış gayemizle, temel vazifelerimizle ilgili doğru bilgiler, doğru düşünceler, şifalı duygular, saf ve temiz hisler bağışla!
Zamanımızı, servetimizi, güç ve kabiliyetlerimizi rızana uygun yerlerde kullanmayı nasip et! Rahmet kapılarını aç, kalbimizi karartma, kalbimizi daraltma, rızkımızı azaltma, başka kapılar aratma! Bizi kula kulluk zilletinden muhafaza buyur!
Kulluğumuzu halis kulluk, ibadetlerimizi halis ibadetler eyle! Şirk belasından bizleri muhafaza buyur!
Ya Rabbelâlemîn, bizim aracılığımızla insanlara hayırlar ulaştır! Elimizden, dilimizden, mal ve mülkümüzden cümle canlara ve canlılara hayırlar ulaştır! Evlatlarımızı, nesillerimizi hak ve hakikat yolunda daim ve kaim eyle!
Bizlere faziletler, meziyetler, bitmez tükenmez gayretler lütfeyle! Bizleri önemsiz silik, sönük insanlar haline getirme! Gurur, kibir, riya belalarından koru ya Rabbelâlemîn!
Düşmanlarımıza karşı elimizi, dilimizi, kalemimizi, yüreğimizi kuvvetlendir! Azmi, sabrı, direnmeyi bizlere öğret! Usulünce mücadeleye bizleri muvaffak kıl!
Her şeye rağmen insanlar ve cümle canlılar hakkında güzel düşünceler, dostça duygular, hayır dualar nasip eyle, dilimizi, elimizi, servetimizi hayırda kullanmaya bizleri muvaffak kıl! İyiliğe karşı teşekkür kötülüğe karşı direnme şuuru lütfet!
Bizleri adalet ilkesinin hizmetkârları durumuna getir! Fitne ateşini söndürmek, dağınık müslümanları toplamak hususunda bizleri azimli kıl! Bizleri salih kullar eyle ve salihler arasında yaşat! Ağırbaşlılık, tevazu, vakar, tatlı dil, güler yüz ihsan eyle! Hakkı söylemeyi nasip et, hak üzerinde sabitkadem kıl!
Ya Rabbel Âlemîn, bizlere hayrı çoğaltmak şerri azaltmak hususunda kararlılık ver! Cümle peygamberlerine inandık iman getirdik, onları çok beğendik, çok sevdik! Bizim kulluğumuzu, ibadetimizi, mücadelemizi, hâlimizi, kâlimizi de onlarınki gibi saf, halis ve vasıflı kıl!
Ya Rabbi, bizleri hırs ve kıskançlık belasından koru! Temel vazifelerimizi ifa konusunda bize yardım eyle!
Ya Rabbi, bizi gıybet illetinden, dedikodudan, kırıcı ve saldırgan konuşmaktan koru!
Bize güzel düşünceler, şifalı duygular, kibar ve dostça davranışlar, müstakim bir hayat ve güzel ölümler nasip eyle!
Bizi korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail eyle, ölenlerimize mağfiretinle muamele buyur, kalanlarımıza bereketli ömürler yaşat! Yolumuzun sonunu cennet eyle!
Salli ve sellim alâ eşref-i nûr-i cemîl enbiya-i vel mürselin velhamdu lillahi rabbil âlemîn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder