Mouse İle Üzerine Geliniz

Mouse İle Üzerine Geliniz -----))--@

28 Ocak 2011 Cuma

ALLAH için Sevenlerin Sevgisi Ölümsüzdür ...

Allah'ı sevenleri Allah sever. Allah'ı sevenleri, Allah sevdirir. Allah'ı sevenler, birbirlerini severler. Allah'ı sevenler, gerçekten severler.
o yüzden kardeş olurlar, kan bağından da öte iman/güven bağıyla bağlanırlar birbirlerine. o yüzden inanmayanlar bir türlü anlayamaz, onların sevgilerini. anlamlandıramaz, başkalarının acısı için ağlayabilecek kadar fedakar gözleri. yine anlamlandıramaz, kardeşi sevindiğinde gözleri ışıyan mü'minin sevincini. o yüzden kötülük düşünmeden sever Allah için seven, düşüncelerine şahit olan Allah için ve yine o yüzden kendisi için istediğini ve hatta fazlasını ister kardeşi için, sevdiği için.
Allah için seven, en çok Allah'ı sever. Allah için seven, kendini bilerek, nefsini bilerek sever. Allah'ın yarattığı şerefli bir yaratılmış olarak, fıtratından gelen sevgi kıvılcımlarının sıcaklığını hisseder. ve izin verir bu kıvılcımların yangın olup sarmasına yüreğini.
insan severse insandır, Allah için seven bunu anlayan insandır.
Allah için sevenler, Allah için terk edebilmesini de bilirler. önce Allah gelir onlar için, sonra diğerleri vardır. nefsiyle sevdiği her nimeti, Allah için terk edebilecek kadar çok ve gerçekten sever Allah için seven.
Allah için sevmeyen kalp, küçülür, içine sığmaz sevgi.
Allah için seven, her şeyi sevebilecek sonsuzluğa eriştirir kalbini.
Allah'ı sevmeyen kalpte diğerleri için de yer kalmaz, Allah'ı seven ve O'nun için seven kalpte her şeye ve herkese yer olur.
Allah'ın içine derc ettiği sonsuz sevgiyi bulan insan, yaşamın ve aldığı nefesin tadına varır.
eşini de Allah için sever insan. Allah'ın emaneti bilir kadın erkeğini, erkek kadınını. o yüzden Allah'ın yardımı bilir eşini, desteği bilir. Allah "siz birbirinizdensiniz" diye anlatır çiftleri. biri olmadan diğeri olamaz. Resulullah'ın insanın dininin yarısını evlenerek tamamlayacağını bildirmesi de bununla alakalıdır belki de. Allah karı-koca arasındaki, mü'min erkek ile mü'mine kadın arasındaki sevgiyi de en güzel biçimde Kur'an'da anlatır:
Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O'nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır. (rum suresi 21. ayet)
sevdiğini böyle sevenler, Allah için sevenlerdir. eşleri onlar için bir din kardeşi, bir yoldaş, bır sırdaş, bir dost ve sevgilidir.
Resulullah'ı da Allah için sever insan ve peygamberlerini. Allah'ın istediği gibi, canlarından önce gelir Allah'ın Resulu, Allah için sevenlerce.
taşı, toprağı, havayı...
yaşayan tüm canlıları, yeri ve göğü, yaratan Rabb'i için sever insan.
Allah yarattığı için sever, iman etmeyenlerin içindeki iyileri. öyle ki, Ebu Talip'in öldüğü yıldır "hüzün yılı" (hz Hatice ile beraber).
tanım: Allah için sevmek, sevdiklerini en samimi şekilde Allah için sevmektir.
kalbinin derinlerine şahit olan Allah için sevmektir, kötülük düşünmeden, iyiliği için dua ederek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder